keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Nastola - Lapakisto

Kuluvan vuoden keväällä kiertelimme Lapakiston luonnonsuojelualueen kätköjä (noin 10 kpl) , jotka kuuluvat NNC (Nastola Natural Cache) -sarjaan. Tänään sittten ensimmäisten pakkasten rauhoitettua hirvikärpästen lentovoimaa lähdimme kauniina aurinkoisena pakkaspäivänä täydentämään Lapakiskon ja Nastola-Koiskalan luontopolkuverkoston kätköjen löytöjä. Kävelykierroksen aloitimme kätkön, NNC-7 Kukkasjoki, läheisysydessä olevalta parkkipaikalta.

Reittimme kiersi kätköt NNC-1, 3, 15, 13, 9, 27, Ekku, 30, 2 ja C-lake. Rauhalliseen kävelyyn päivän säätila soveltui hienosti. Pari astetta pakkasta ja auringonpaiste. Yöpakkaset olivat kovettaneet polkuja ja pehmeitä paikkoja. Oheisesta kuvasta näkyy talven  tekevän tulojaan. Seelammin ranta oli jäätynyt jo melko pitkälle.

Koiskalan ja Lapakiston luontopolkuverkoston seuraaminen kepsista on hankalaa, koska osa verkostosta on merkitty kepsissä hentoina polkuina ja suurinta osaa ei topokartassa ole laisinkaan. Asia helpottuu, kun tulostaa mukaan tämän luotopolkuverkoston kartan ja sijoittelee kätköt tälle kartalle.

Luontopolut on merkitty väritunnuksilla pisteinä tai renkaina puissa. Hausinka on se, että merkinnät ovat hyvin selviä, silloin kun polun kulku on muutenkin selvä. Kun polku seuraa alueella olevia metsänhoidollisia uria, niin silloin on syytä olla tarkkana. Merkinnät näyttävät kuin taikaiskusta katoavan silloin, kun ne olisivat tarpeellisia.  Ja ainahan voi tietysti kulkea kepsin opastamana topojen mukaan läpi puskien ja jyrkänteiden.

Tämä alue on ulkoiluun uskomattoman soveltuva  kätköineen ainakin lumettomana aikana. Valitettavasti suurin osa kätköistä eivät ole talvilöydettäviä, joten lumikenkäretket eivät ehkä tule olemaan niin antoisia kätköilymielessä.

Geopäivän tuloksena oli 11 lokkausta ja 11,2 km nautittavaa kävelyä. Vanhan 60x:n mukaan liikkeellä oltiin 3,5 tuntia ja paikoillaan lähes kaksi tuntia. Montana 600:n mielipide tänään oli, että kun suunnitellut kätköt on löydetty, niin akku loppukoon ja autolle on syytä selviytyä ilman Montanan apua.

Päivän ansiosta löytötilasto muuttui  #1627:stä #1638:an.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti