tiistai 28. lokakuuta 2014

Pajulahti - Kalliojärvi

Tänään jatkoimme viime keskiviikon NNC -sarjan kätkölöytöjen täydentämistä Pajulahden liikuntapyhäköstä käsin. Keskiviikko oli aurinkoinen pakkaspäivä, tänään sitten oli tihkusateista ja yhtä lämmintä kuin Juhannuksena ja ilmeisesti päivän lämpöennätys vuodelta 1975 rikottiin.

Reittimme Pajulahdesta noudatteli osittain leveitä sekä hyväpohjaisia hiihtouria ja osittain vanhoja, lähes umpeen kasvaneita luotopolkuja. Sateesta märät varvikot ja vanhat polut testasivat vaelluskenkien vedenpitävyyttä. Lopputuloksena oli vähäistä kosteuden siirtymistä sukkiin ja sitä kautta jalkoihin.

Keskiviikosta poiketen lähes kaikki polut löytyivät kepsin topokartoista, joskin vanhojen polkujen löytäminen ja poluilla pysyminen oli jokseenkin haasteellista.

Kävelytaipaleemme maastossa oli pituudeltaan noin 9,5 km sekä sen lisäksi Pajulahden alueella noin kilometri. Maastosta löytyi kahdeksan NNC-sarjan kätköä ja Pajulahden alueelta neljä urbaanisempaa kätköä.

Nyt on sitten NNC-sarjan käköt käyty lukuunottamatta numero 21, "Näkymä Lapakistolle. Tästä kätköstä tuli hankittua kevään reissulla sininaama, jonka paikkaaminen on varmaankin joskus suoritettava.

Kätköpäivän päätteksi pistäydyimme autolla muutaman kilometrin päässä olevalla Kumian myllyllä. Paikka oli näkemisen arvoinen vaikka sataa tihutti.

Yhteensä tuli lokattua 13 kätköä ja tilasto nousi #1651:een. Nyt on sitten vaan odotettava Pajulahti - Lapakisto alueelle uusia kätköjä. Hyviä paikkoja näyttäisi vielä olevan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti