lauantai 1. marraskuuta 2014

Sipooonkorpi: Kasaberget - Fiskträsk

Aurinkoinen syyspäivä sai meidät taas houkuteltua eväiden kanssa metsäretkelle. Retkeilyn tapahtumapaikaksi valitsimme Sipoonkorven ja alkupisteeksi Hindsbyn Kasabergintien alussa olevan pikkuisen parkkipaikan, jonne sijoitimme ajokoneemme tietä tukkimatta. Reput selkään ja kohden "Rapakiveä".

Vähän ennen kätköä törmasimme paikalliseen aarreaittaan eli latoon, minkä katto oli jo ammoin sortunut. Ladossa oli Toyota Corolla, hieman kurkihirrestä kärsineenä, sekä muinainen puutarhatraktori runsaine lisävarusteinee. Rapakivellä suoritimme muutamia sirkusliikkeitä ja niin oli kätkö lokattu.

Täältä koukkasimme läheiselle tielle ja tieltä edelleen polkuja seuraten tavoitimme "Igelträsketin" . Lähistöllä oleva järvi on nykyisin korvattu avosuolla.

Jatkoimme eteenpäin polkuja seuraten ja omia polkuja kulkien kipusimme "Fiskträskbergenille", minkä huipulle joku on aikaansa säästämättä koonnut komean kivikasan.

Tästä edelleen suoraan kepsin opastamana paikalliseen "Kääpänäyttelyyn". Muutaman sirkustempun jälkeen oli nimi lokissa. Varsin eriskummallinen paikka, kääpiä oli jopa kuusissa.

Lokkauksen jälkeen pientä polkua myöten punaiselle uralle ja kohti pohjoista. Sopivalla kohdalla poikkesimme pöljän polulle ja pusikkojen läpi "Fiskträskin" rantaan. Täältä etenimme rantapolkua pitkin järvestä lahtevälle laskuojalle ja siitä polkua pitkin Kasabergintien kääntösilmukkaan.

Tieltä poikkesimme annetussa pisteessa kohden Abborrträskiä, jossa "Kalevi" jo meitä odotti. Tänä syksynä näyttää kovin harva käyneen Kalevia tapaamassa. Ovat luultavasti pelänneet omien jalkojen kastumista. Kalevin luo pääsee hyvin vaelluskengillä sukkia kastamatta kunhan valitsee reitin huolella.

Tielle palattua poikettiin pistäytymään "Avokallionlaidalla". Sopivasti kaartaen päästiin tavoitteeseen. Palattiin Kasabergintielle ja poikettiin seuraavaksi tutustumaan "Avosuonlaitaan". Tällä paikalla suo ja kalliojyrkänne ovat käsikädessä. Täältä otettiin suora suunta kohteeseen, jossa annettaan kehote:"Tartu rautaan". Kohteena oleva paikka on ammoin sitten käytössä ollut viljelystila. Reittimme johti tilan takapeltojen halki kohden vanhan rakennuksen perustuksia ja tietysti tulimme sarkojen poikki, jollon jouduimme ylittämään leveitä, vettä täynnä olevia sarkaojia. Jalat eivät onneksi kastuneet, loikkimistaidot kyllä kohentuivat.

Palasimme jälleen Kasabergintielle, jolta poikkesimme polulle noustaksemme "Kasabergetille" etelärinnettä kahden jyrkänteen välistä. Vuoren laki on monimuotoinen ja kiipeämisen arvoinen. Kätköä lähetyttäessä on syytä olla loikissaan varovainen, lokkauksen riemussa polvi vähän murjoontui. Autolla palasimme oikotietä pohjoisrinnettä laskeutuen.

Päivä Sipoonkorvessa oli erinomainen ja mielenkiitoinen. Taivalta tehtiin 8,6 kilometriä ja liikkeellä oltiin kolme ja puoli tuntia ja paikoillaan noin kaksi tuntia. Kätkötilasto kohentui 10:llä kätköllä #1661:een.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti