torstai 6. marraskuuta 2014

Loviisa - Pyhtää

Oikein piti eilen lähteä asiakäynnille Pyhtäälle. Asian hoitaminen ei kestänyt montaa minuuttia, geoharrastukseen meni huomattavasti pitempään.

Matka suuntautui Loviisan ohi ja ihmeeksemme havaistsimme, ettei Loviisan kaupunkialueella ollut aktiivisena yhtään löytämäämme kätköä. Pienen tutkimustyön tuloskena oli havainto, että lumikki10, muuttaessan pois Loviisasta viime syksynä, arkistoi kaikki Loviisan alueen kätkönsä.

Tilanteen korjaaminen alkoi moottoritieltä lokkaamalla uudella levähdyalueella "Lovisa österut". Kahvihampaan jomotusta hoivailtiin kätkön "PAUS" seutuvilla. Kahvittelusta tyytyväisenä ajettiin "Sahaniemeen", jossa oli todettava, että syystuuli on erityisen purevaa meren äärellä. Toivottavasti Sahaniemestä tehtäisiin kaikkien loviisalaisten iloksi puisto eikä vain muutaman harvan asuinpaikka. Sahaniemeltä ajettiin parkkiin hausmaan viereen ja siitä noustiin ihan omin jaloin harjulle tutustumaan "Myllyyn". Lokikirjassa näytti olevan jokunen tikkukirjainlokkauskin. Toivottavasti myllyn vieressä oleva leikkikenttä ei ole tuhoisa kätkölle. Myllyn jälkeen tutustumiskohteena oli "Lovisa museum". Museolta lähdimme kävellen tavoittelemaan "Kappelinpuistoa". Jo kaukaa havaittiin, että joukko kaupungin viranhaltijoita oli pelipaikalla lehtipuhaltimineen pöllyttämästä lehtiä työn lisäämiseksi paikasta toiseen. Jätettiin camon korjaaminen heidän harteilleen ja palattiin autoon. "Bastion Rosen" sattui vielä melkein reittimme varteen, joten sen myös kuittamisemme.

Pyhtäälle kiersimme Ahvenkosken uuden tunnelin kautta. Lehtikirjoitusten perusteella sen piti olla jotain suunnattoman ja mahdottoman välimailla. Oli kuitenkin tavallinen lyhyt tunnelin tummpi, ei sen kummempi.

Varsinainen asia hoidettiin Pyhtäällä Stockforsin tehdasalueella ja tietysti oheistyönä "Oy Stockfors Ab" -kätkö.

Paluumatkalla tutstuttiin mahtavaan, kahtia haljenneeseen siirtolohkareseen.Lohkareella on ollut aikaisemmin  lumikki10:n kätkö, "Kuninkaantien jättiläinen 1". Lohkareen vieressä oli aktiivinen "Toivomuspuu", jolle annoimme toiveemme. Kotimatkalla vielä poikkesimme lokkaamassa moottoritien levähdysalueelta "Lovisa västerut". Harvemmin tulee Porvoo ohitettua moottoritietä, mutta tänään niin kävi. Joten Porvoon kohdalla lokattiin vielä grillipaikka "Herkkules".

Tavanomaista arkiasiaa hoidettaessa kätkötilasto koheni kuin itsestään kymmenellä katköllä #1671:een.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti